De Lustige Slijters

Koninklijke Rederijkerskamer

  Lid Open Doek vzw                                                                                                                           © 2020  Productie Wim Quidousse


DE SLAPPE DER WET


een tragikomedie door Kamiel Kemels


in een regie van Christophe Courtens


Een klein politiekantoortje op het platteland is tijdens het weekend minimaal bezet door de commissaris zelf en de onhandige hulpagent Charelke. De commissaris die last heeft van zijn midlifecrisis moet plotseling weg voor “dringende zaken”. Charelke wordt aangesteld als “vervangend commissaris” en moet de “zaak” draaiende houden. Maar met een gevaarlijke gangster in de cel en onverwachte bezoekers in het kantoor, lijkt dat niet zo eenvoudig.

Met deze productie namen we deel aan het Festival van de Gouden Meeuw, georganiseerd door vzw Opendoek. Met een uitgebreid rapport van de vakjury hebben ze niet alleen lof geuit voor zowel regie als vertolking, maar hebben ze ook twee spelers genomineerd, waarvan één de Gouden Meeuw in ontvangst mocht nemen. Wij danken de jury en vzw Opendoek voor deze erkenning. Maar we danken ook de regisseur, alle spelers en de technici, want zonder hun enthousiasme en inzet was dit niet mogelijk geweest.

Speelden mee :


van links naar rechts


Tony Wuyts

Martine Verschaete

Annemie Vanden Berghe

Bruno Vansteenkiste

Katrien Verstraete

Domien Vanhauwaert

Annick Vandecasteele

Ronny Toebaert

Wim Quidousse

Mieke Vanden Heede